zelf speurtocht maken in 6 stappen - Print je Feestje

Zelf een speurtocht maken in 6 stappen

Een speurtocht maken voor je kinderfeestje

Kinderen zijn dol op speurtochten. Een speurtocht lopen is spannend. De kinderen kunnen hun energie kwijt, leren samenwerken en aan de hand van verschillende opdrachten komen de kinderen steeds dichter bij hun uiteindelijke doel. Maar bovenal; een speurtocht op je kinderenfeestje is gewoon heel veel fun!

Een kinderfeestje speurtocht organiseren kost vaak wel wat voorbereidingstijd en een speurtocht organiseren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom helpt Print je Feestje je alvast wat op weg met een globaal stappenplan zodat je zelf de leukste speurtocht ooit kunt organiseren.

  • Stap 1: BEDENK EEN THEMA EN EEN VERHAAL VOOR DE SPEURTOCHT

Deze stap is natuurlijk niet noodzakelijk maar maakt het wel extra leuk voor de kinderen en zelf heb je een houvast om de speurtocht vorm te geven. Houd bij de keuze van het thema rekening met de jarige en de kinderen die worden uitgenodigd. Wat vind de jarige leuk? Komen er vooral drukke kinderen of rustige kinderen? Voor wat drukkere kinderen kies je bijvoorbeeld een wat rustiger thema en komen er misschien wat angstige kinderen dan kies je beter niet voor een griezelspeurtocht.

Wanneer je een verhaal bedenkt rondom het gekozen thema en deze aan de start van de speurtocht vertelt of voorleest dan zijn de kinderen meteen betrokken. Laat het verhaal eindigen in een vraag aan de kinderen om bijvoorbeeld de hoofdpersoon uit het verhaal te helpen. Bijvoorbeeld: kunnen de kinderen ontdekken wie de dief is? Kunnen de kinderen helpen de schat te vinden?

Thema's waar je aan kunt denken: prinsessen, ridders, piraten, spionnen, detectives, professors maar ook unicorns of dino's...... eigenlijk zijn er ontelbare mogelijkheden. Kies een thema dat past bij de leeftijd van de kinderen.

  • Stap 2:  BEDENK DE OPDRACHTEN

Zorg dat de opdrachten / activiteiten passen binnen het gekozen thema en de gekozen verhaallijn. Op deze manier krijg je eenheid in de speurtocht en zal de spanning voor de ontknoping oplopen.

Afhankelijk van de leeftijd, de lengte van de route en de soort opdrachten zijn 5 a 8 opdrachten meer dan voldoende. Kies bijvoorbeeld voor spelletjes, puzzelopdrachten of zoekopdrachten. Kies je voor korte raadsels of vragen dan kun je meer opdrachten toevoegen. Voor de wat jongere kinderen werken spelletjes als opdrachten vaak goed. Voor oudere kinderen kies je voor bijvoorbeeld puzzelopdrachten of wat moeilijkere raadsels. Een combinatie van soorten opdrachten maakt de speurtocht nog afwisselender.

Hou er bij het bedenken van de opdrachten rekening mee dat er samengewerkt kan worden of dat alle kinderen aan bod kunnen komen.

  • Stap 3: BEPAAL DE ROUTE

Waar wil je de speurtocht uitzetten? In een woonwijk, een park, een speelplaats, in het bos?

Zorg dat de route langs zo min mogelijk drukke/gevaarlijke wegen of kruispunten loopt en dat er voldoende plaatsen onderweg zijn om de opdrachten veilig uit te voeren. Heb je voldoende vervoer voor alle kinderen dan is een bosgebied waar de kinderen vrij kunnen rennen ideaal.  De route hoeft echt niet lang te zijn. De ervaring leert dat ze vaak (al rennend) samen op zoek gaan naar de volgende opdracht en op die manier ongemerkt meer lopen dan normaal gesproken. 

  • Stap 4: VERZAMEL ALLE SPULLEN DIE JE NODIG HEBT

Denk hierbij aan de spullen die je nodig hebt voor de opdrachten alsook voor het uitzetten van de route. En zorg voor wat eten en drinken voor onderweg. Je kunt tijdens de speurtocht de spullen voor de opdrachten meenemen in een fietstas met de fiets aan de hand of bijvoorbeeld een bolderkar.

  • Stap 5: ZET DE ROUTE UIT

Zet de route voor de speurtocht pas vlak van te voren uit. Zo voorkom je dat routemarkeringen door anderen worden weggehaald. Gebruik stoepkrijt voor het tekenen van pijlen op de stoep, papieren pijlen om op te hangen, lintjes van crêpepapier (de kleur kan de richting aangeven), ballonnen etc.

  • Stap 6: SPEURTOCHT LOPEN

Het is tijd om de speurtocht echt te lopen. Start met het vertellen van het inleidend verhaal en vertel wat de kinderen kunnen verwachten. Loop de route, doe de opdrachten onderweg en aan het einde lossen de kinderen het probleem uit het verhaal op.

Toch liever een kant en klaar speurtocht?

Vind je het toch nog wat lastig zelf een speurtocht in elkaar te zetten of ontbreekt het je aan tijd om leuke opdrachten te bedenken? Bij Print je Feestje koop je een kant en klaar speurtocht kinderfeestje inclusief uitnodigingen en diploma's. Je kunt alle onderdelen zo vaak uitprinten als je wilt. Na betaling heb je de speurtocht direct in huis. De verhalen zijn al uitgedacht, de opdrachten zijn klaar. Het enige wat je nog hoeft te doen is de benodigde (huis-, tuin- en keukenspullen) voor de (spel)activiteiten te verzamelen en de route uit te zetten met de meegeleverde routemarkeringen. Bekijk één van onze speurtochten hieronder.

Onze speurtochten voor kinderen van 4  t/m 9 jaar oud

Safari kinderfeestje

Ga mee op Safari en ontmoet de leukste dieren

Safari speurtocht

4 t/m 6 jaar

Kinderfeestje Speurtocht

Het juwelenkistje van prinses Fiona

Prinsessen speurtocht

5 t/m 7 jaar

Kinderfeestje Speurtocht

Draak Owan en de gestolen schat

Ridders en Prinsessen

5 t/m 7 jaar

Piraten speurtocht kinderfeestje

De scheepsjongens van kapitein IJsserbaert

Piraten speurtocht

5 t/m 7 jaar

Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Hilde Heksje en 

het magische toverbos

Heksen speurtocht

5 t/m 7 jaar

Kinderfeestje Speurtocht

Het geheim van Villa Krakelbeek

Detective speurtocht

7 t/m 9 jaar

Kinderfeestje Speurtocht

Spionnen speurtocht

Wordt binnenkort verwacht

7 t/m 9 jaar

Wat onze klanten zeggen

Wat een super feestje! Hiermee eens een x andere spelletjes als waar je zelf aan denkt. Super leuk. Zelf pijltjes om uit te printen en die hebben we geplastificeerd dus met regen ook een su6. Kreeg terug dat de kids het het leukste feestje ooit vonden dus zeker een aanrader.

Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Mariska Beljaars

We deden de speurtocht met een groepje van 4 jongens en 2 meisjes van ongeveer 9. Het uitzetten was heel makkelijk, alles was goed uitgewerkt. Ik heb me een uurtje bezig gehouden met alles knippen en lezen en voorbereiden. De kinderen hebben zich super goed geamuseerd, echt een aanrader!

Joris d' Joos

Met z'n 7en een hele leuke speurtocht gelopen. Alle kinderen waren verkleed wat de sfeer zeker ten goede kwam. de verschillende spelletjes vielen goed in de smaak, met name het 'gif'snoepje was erg leuk.

Kinderfeestje Review
Amber
arrow_drop_up arrow_drop_down