speurtocht kinderfeestje ridders en prinsessen

Speurtocht

Ridders en Prinsessen

voor kinderen van 5 t/m 7 jaar

Kopen
speurtocht kinderfeestje ridders

Speurtocht

Ridders en Prinsessen

voor kinderen van 5 t/m 7 jaar

Draak Owan en de gestolen schat

Vele jaren geleden is de schat van kasteel Loevestein gestolen. Er gaat een gerucht dat de schat verstopt ligt in de buurt van het nest van draak Owan. Koning Arthur heeft hulp nodig van stoere ridders en jonkvrouwen om de schat terug te halen. Kunnen de kinderen draak Owan temmen zodat ze de schat terug kunnen halen?

speurtocht ridders opdrachten

Kant en klaar speurtocht pakket


Met dit speurtochten pakket heb je een kant en klare speurtocht tot je beschikking. 

 In het feestpakket vind je alle benodigde bijlagen, waaronder 10 opdrachtkaarten. Iedere opdracht bestaat uit een spel dat past binnen de verhaallijn. Kies 6 à 8 opdrachten uit die jou het meeste aanspreken of het beste passen bij de omgeving waar je de speurtocht gaat lopen (binnen of buiten). Met het aantal opdrachten kun je ook de duur van de speurtocht wat verkorten of verlengen. En wil je toch wat eigen inbreng? Dan voeg je heel gemakkelijk een eigen opdracht toe. 


Na het volbrengen van alle opdrachten gaan de kinderen op zoek naar de schat (want schatzoeken mag natuurlijk niet ontbreken bij een heuse ridder speurtocht).


speurtocht kinderfeestje ridders draaiboek

Download je speurtocht

Je ontvangt alle onderdelen digitaal. Direct na online betaling ontvang je de link naar jouw bestanden. Je kunt dus gelijk beginnen met inlezen en de voorbereiding. Download het draaiboek met alle bijlagen, print uit, bereid voor en het kinderfeestje kan beginnen! Tip: wanneer je de opdrachtkaarten en routepijlen plastificeert, blijven ze mooi en kun je ze eventueel vaker gebruiken.
speurtocht ridders uitnodigingen

Uitnodigingen en diploma's kinderfeestje

Naast de onderdelen van de speurtocht zelf mogen bijpassende uitnodigingen en diploma's voor de kinderen natuurlijk niet ontbreken. Nodig de kinderen uit in stijl en geef ze met de uitnodiging alvast een idee van het kinderfeestje dat ze kunnen verwachten. De diploma's kun je na afloop uitdelen zodat de kinderen een leuk aandenken aan het kinderfeestje mee naar huis krijgen. Alle teksten voor de uitnodigingen, diploma's en welkomstposter kun je zelf aanpassen in het gratis te downloaden programma Adobe Reader.

Informatie over de speurtocht

Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Aantal kinderen

Een speurtocht is geschikt voor 2 tot 10 kinderen zodat de wachttijd bij de opdrachten niet te lang is. Bij meer kinderen loop je in groepjes.
Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Leeftijd kinderen

Dit speurtocht thema en het niveau van de opdrachten zijn perfect voor kinderen van ongeveer 5 t/m 7 jaar.
Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Duur van de speurtocht

Afhankelijk van de lengte van de route en het aantal kinderen kun je uitgaan van ongeveer 1,5 uur.
Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Voorbereiding

Houd rekening met ongeveer 1 à 2 uren voorbereiding (lezen instructie, uitknippen onderdelen, uitzetten route).
Speurtocht Kinderfeestje Heksen

Eigen benodigdheden

Voor sommige opdrachten zijn extra huis-tuin-en-keuken materialen benodigd 

(aluminiumfolie, lange stok, knijpers, etc).

Wat klanten van de speurtocht Ridders en Prinsessen vinden

Geweldig kinderfeest

De kinderen hebben ontzettend genoten en het pakket was compleet met alle materialen en deco opties. Zou zo weer eens bestellen voor een ander thema.

Speurtocht Kinderfeestje Heksen
Hanneke Bausch

Leuk verhaal

De speurtocht en alle geleverde informatie waren super! Het is een leuk verhaal. Zeker voor de jongere kinderen. Wij hebben het gebruikt voor de 5e verjaardag van mijn zoon. Alle kindjes zaten in het verhaal en vonden de speurtocht en spelletjes geweldig. De spellen zijn ook lekker kort waardoor de aandacht erbij blijft. Kortom, een super geslaagd feestje met alleen maar blije ridders en prinsessen.

Kinderfeestje Review
Berna Lijnkaml
Topfeestje

Het overgrote deel van de kinderen (6 jarigen) stond al met grote ogen te kijken naar me als ik nog maar de brief las :D

Redelijk wat werk met printen en knippen, maar dat weegt niet op tegen het hele leuke concept en de vele LEUKE spelletjes (in kende er veel niet van, dus super)

Een super groot succes dus!

Kinderfeestje Review
Johanna

Wat kri​​​​jg je allemaal bij de speurtocht

Duidelijk draaiboek

Je ontvangt een e-book met duidelijke instructies die stap voor stap uitleggen hoe de speurtocht voor te bereiden en uit te zetten.

Een meeslepend verhaal

Om de kinderen gelijk mee te krijgen in het verhaal bevat het speurtocht feestpakket een spannende brief om bij de start van de speurtocht voor te lezen.

Alle benodigde bijlagen

Van een inleidende brief van de koning tot alle opdrachtkaarten en routepijlen: alle benodigde onderdelen zijn al voor je ontworpen. Je hoeft ze alleen nog maar te printen en uit te knippen.

Spel Vlam van de Draak

Het spel 'Vlam van de Draak' is een leuke variant op het oud Hollandse spel 'Ezeltje Prik'. De kinderen mogen om de beurt geblinddoekt een vlam op de poster plakken. Welke vlam komt het dichtstbij de bek van de draak? De poster ontvang je in zowel A4- als A3-formaat.

Uitnodigingen kinderfeestje en diploma's

Nodig alle vriendjes en vriendinnetjes uit met bijpassende uitnodigingen en geef de kinderen aan het einde van het kinderfeestje een heus diploma mee naar huis. De teksten typ je zelf over met het gratis te downloaden programma Adobe Reader. Een instructie wordt meegeleverd.

speurtocht ridders feestpakket printables

+ inclusief printable feestpakket

Het feestpakket bestaat uit heel veel printables. Deze zijn allemaal ontworpen in het ridders en prinsessen thema, waarmee je zowel de feestruimte als de traktaties kunt versieren:

 • Vlaggenlijn
 • Welkomstposter
 • Cupcake toppers
 • Cupcake wrappers
 • Traktatielabels
 • Traktatiezakjes labels
 • Popcornbakjes
 • Flesetiketten
 • Vlaggetjes voor rietjes

De naam en leeftijd van de jarige kun je zelf aanpassen door de tekst over te typen in Adobe Reader. Sla de aangepaste bestanden op, print en knip alle onderdelen uit. 

Koop jouw speurtocht Ridders en Prinsessen voor slechts €17,50!

Voor slechts €17,50 heb jij het draaiboek met alle bijlagen en het printable feestpakket direct in huis.

speurtocht kinderfeestje ridders en prinsessen

Alle voordelen op een rijtje

 • Slechts €17,50 
 • 1 prijs voor een onbeperkt aantal kinderen
 • Direct in huis (digitale download) 
 • Kant en klaar; print, knip, bereid voor en speel
 • Print en speel zo vaak je wilt (alleen voor persoonlijk gebruik)
 • Gemakkelijk naar eigen wens aan te passen
 • Voor elke gelegenheid 
 • Bij heel slecht weer ook met kleine aanpassingen binnen te spelen 
 • Inclusief uitnodigingen, diploma's 
 • Inclusief feestpakket  om zelf te printen
 • Niet goed, geld terug


Veelgestelde vragen

FAQ Speurtocht

Hoe en wanneer ontvang ik de speurtocht en alle extra’s?

Je ontvangt alle onderdelen digitaal. Er wordt niets via de post verstuurd. Direct na afronden van de betaling ontvang je via een aparte email een link naar jouw downloadpagina waar je al jouw gekochte bestanden kunt downloaden. Let op: soms komt deze email in de spambox terecht. Zie je de email niet binnen een paar minuten verschijnen na je bestelling check dan eerst je spambox en neem daarna contact met ons op via info@printjefeestje.nl.

Wat moet ik voorbereiden?

Je ontvangt het speurtochtpakket digitaal. Je print en knipt alle bijlagen behorende bij jouw speurtochtpakket uit. Je leest de instructie door. Beslis waar je de speurtocht wenst uit te zetten. Vlak van te voren zet je de route uit met de meegeleverde routepijlen en hang je de routekaarten op. Bij sommige speurtochten kun je langs de route de opdrachtkaarten of bv bewijsmateriaal verstoppen. Hou rekening met ongeveer 1,5 uur voorbereiding.

Wanneer kan ik de speurtocht inplannen?

De speurtocht kan plaatsvinden wanneer jij wilt. Je zit niet vast aan een specifiek tijdstip. Wil je de activiteit verplaatsen, dan kun je dat zo vaak doen als je zelf wilt. Je hoeft hiervoor niets aan ons door te geven zoals bij sommige andere aanbieders.

Waar kan de speurtocht plaatsvinden?

Je bepaalt zelf waar de speurtocht plaatsvind, bij jou thuis of in de buurt of op elke andere gewenste locatie in Nederland of België. Je kunt de route uitzetten in een woonwijk, een bos of park maar ook op een speelveld en zelfs bij heel erg slecht weer binnen (met wat kleine aanpassingen).

Hebben we internet nodig tijdens de speurtocht?

Nee dat is niet nodig. Wij hebben er bewust voor gekozen dat de kinderen niet online hoeven te gaan om bv antwoorden door te geven of onderweg filmpjes moeten bekijken. De gehele activiteit vind offline plaats.

Hebben we nog iets nodig om het spel te spelen?

Voor de speurtochten van 5 t/m 7 jaar heb je voor een paar spelopdrachten een aantal attributen nodig. Het gaat om voorwerpen die de meeste mensen al wel in huis hebben. Denk aan een bal, een paar ballonnen, knijpers, wat snoepjes of druiven…. Voor de speurtochten van 7 t/m 9 jaar heb je naast de uitgeprinte bijlagen geen extra voorwerpen nodig.

Wat als het regent of heel slecht weer is tijdens de activiteit?

Een speurtocht loop je natuurlijk het liefste buiten. De ervaring leert dat de meeste kinderen het geen probleem vinden wanneer het wat slechter weer is. De onderdelen die je langs de route ophangt kun je eventueel van te voren plastificeren of in boterhamzakjes ophangen. Vraag ouders van te voren de kinderen warme kleding aan te trekken en vooral goede schoenen. Mocht het onverhoopt toch hard regenen dan kun je met wat kleine aanpassingen en een andere selectie van de opdrachten (voor speurtochten 5 t/m 7 jaar) het spel gewoon binnen spelen. De speurtochten voor kinderen van 7 t/m 9 jaar kun je zonder aanpassingen ook binnen spelen.

Gaan de kinderen als groep op pad?

De kinderen gaan als groep op pad. Tot ongeveer 10 kinderen kun je 1 groep aanhouden. Met meer kinderen is het aan te raden om de kinderen in teams te verdelen omdat de wachttijd voor de spellen (5 t/m 7 jaar) anders te lang gaat duren of kinderen te weinig te doen hebben bij de opdrachten. Bij de speurtochten voor kinderen van 7 t/m 9 jaar kun je er ook voor kiezen om sub-teams te maken die wel samen op lopen maar elk hun eigen setje opdrachtkaarten hebben zodat iedereen voldoende te doen heeft.

Hoe vaak kunnen we de activiteit spelen?

De activiteit is zo vaak te spelen als je zelf wilt. Je kunt deze eenvoudig bij een volgend feestje van bv een broertje of zusje opnieuw gebruiken. Let op: onze digitale bestanden zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Ze mogen niet worden doorgegeven aan familieleden, vrienden of bekenden of op wat voor manier dan ook verspreid worden.

Krijgen ouders/begeleiders instructies?

Bij elke speurtocht zit een instructie voor de begeleiders met uitleg hoe de speurtocht voor te bereiden en uit te zetten. Tevens ontvang je een uitleg en tips omtrent het printen en personaliseren van bv de uitnodigingen en diploma’s.

Hoeveel begeleiders zijn er nodig?

In principe kun je met één begeleider de speurtocht lopen. Voor de jongere kinderen adviseren wij om de speurtocht te lopen met tenminste 2 begeleiders. Kinderen willen nogal eens in hun enthousiasme snel vooruit rennen. Vooral in woonwijken en helemaal wanneer drukke kruispunten niet te vermijden zijn is een extra begeleider geen overbodige luxe.

Hoe bewerk ik de tekst van de uitnodigingen, diploma’s en welkomstposter?

Bij iedere speurtocht ontvang je uitnodigingen, diploma’s en een welkomstposter. De teksten (gegevens feestje, namen kinderen etc) kun je zelf eenvoudig overtypen in het gratis te downloaden programma Adobe Reader. In het speurtochtpakket vind je een aparte instructie met meer informatie. De tekstaanpassing kun je alleen doen op computer of laptop. In de speciale app van Adobe Reader (op tablet of telefoon) zijn de tekstaanpassingen niet te maken.

Wat is het formaat van de uitnodigingen, diploma’s en welkomstposter?

Op 1 A4 staan 2 uitnodigingen van 10x15 cm. De diploma’s zijn ongeveer 12x18 cm (ook 2 op 1 A4). De welkomstposter is in principe op A4 formaat maar de kwaliteit is goed genoeg om de poster op bv A3 te printen.

Wat is de kwaliteit en bestandsformaat van alle onderdelen?

Alle bestanden ontvang je in PDF op 300 dpi op A4 formaat. Een enkel bestand zoals de posters voor een meegeleverd spel ontvang je naast A4 ook in A3. Alle onderdelen zijn in uitstekende kwaliteit te printen (zelfs wanneer je ze nog iets groter zou willen afdrukken).

Ik heb een andere vraag of loop tegen een probleem aan, wat nu?

Heb je vragen over de activiteiten zelf, over je downloads of een andere vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op via info@printjefeestje.nl . We proberen alle emails zo snel mogelijk en binnen 24 uur (op werkdagen) te beantwoorden.

Niet tevreden? Geld terug!

Geen risico, ben je niet tevreden met je speurtochtpakket,  laat ons in een email weten waarom de speurtocht niet is wat je ervan had verwacht en je krijgt je geld terug.

arrow_drop_up arrow_drop_down